Η κεντρική ιδέα του βιβλίου «Το Συμβολαιο της Υποταγης»

Το «Συμβόλαιο της υποταγής» είναι βιβλίο του Τάσου Συριανού.
Η κεντρική ιδέα του βιβλίου ειναι οτι:
 
1) Η Ελλάδα δεν απελευθερώθηκε πλήρως με την επανάσταση του 1821.
 
2) Ο τρόπος που επιβλήθηκε η νέα μορφή υποταγής των Ελλήνων ειναι μέσα απο το Σύνταγμα που ιδιοποιείται την πολιτική ελευθερία της κοινωνίας να αποφασίζει σύμφωνα με την βούληση της.
 
3) Όλες οι επαναστάσεις και μεταπολιτεύσεις που σημειώθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία 180 χρονια περίπου απέτυχαν να μας ελευθερωσουν απο τους εσωτερικους εξουσιαστες γιατι ενώ ξέραμε πως να ανατρέψουμε τα καθεστώτα, δεν ξέραμε πως να κατοχυρώσουμε την ελευθερία μας στην νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε.
 
4) Επειδή διανύουμε μέρες που οδηγούν σε μια νέα κατάρρευση του πολιτειακού συστήματος της Ελλάδας ειναι μια τεράστια ευκαιρία να ανακτήσουμε την ελευθερία μας.
 
5) Για να ανακτήσουμε την ελευθερία μας μεσα απο τα συντρίμμια του ισχύοντος συστήματος,πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το «μετά», για το νέο πολιτειακό σύστημα δηλαδή που θα ισχύσει στην Ελλάδα.
 
6) Το βιβλίο αυτο, αφου αρχικά αποδομεί εμπεριστατωμενα το ισχύον Σύνταγμα, επιχειρεί να δώσει τα κατάλληλα ερεθίσματα στους αναγνώστες μέσα απο μια σειρά συνταγματικων αρθρων που παρουσιάζει, ούτως ωστε να αρχίσουν να διαμορφώνουν στην σκέψη τους την μορφή ενος αληθινά κοινωνικού συμβολαίου του λαού, απο τον λαό και υπέρ του λαου.
 
7) Ετσι ευελπιστεί ο συγγραφέας, οτι «κατα την οικοδόμηση του νέου πολιτειακού συστήματος, όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε την χειραγώγηση μας και την επιβολή ενος νέου εξουσιαστικού συστήματος, αλλά θα επιβάλλουμε επιτέλους την κυρίαρχη βούληση μας μέσα απο την διαμόρφωση και ψήφιση ενος Συντάγματος απο την ίδια την κοινωνία».
Αποκτήστε το εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: