Βιογραφικό

Ο στόχος της ιστοσελίδας είναι να προσφέρει γνώση που θα βοηθήσει τον επισκέπτη να βελτιωθεί ως πολίτης.

Βιογραφικά Στοιχεία

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Ο Αναστάσιος Π. Συριανός κατάγεται από την Μύκονο όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού.

ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Έχει σπουδάσει Ευρωπαϊκές Σπουδές (2001-2004) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Πολιτική Κοινωνιολογία (2008-2009).

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Το 2008 δημιουργεί το πρώτο πολιτικό blog στο νησί (mykonios.blogspot.com) ασκώντας κριτική στην δημοτική αρχή, ενώ από το 2010 θα συνεχίσει μέσα από ένα νέο blog (mykonensis.blogspot.com) μαζί με την κριτική, να καταθέτει τις απόψεις του και τις προτάσεις του για διάφορα ζητήματα του νησιού.

Την διετία 2010-2012 θα τελέσει Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Παγκρατίου Αθλήματος της Μυκόνου.

Το 2010 θα ιδρύσει μαζί με άλλους νέους του νησιού την ομάδα «Νεανική Δράση Μυκονιατών», στην οποία πρωτοστατεί διοργανώνοντας εθελοντικές και ακτιβιστικές δράσεις για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού κάλλους της Μυκόνου, στις ακτογραμμές, τις παραλίες, τον παραδοσιακό οικισμό και τα μνημεία του νησιού (mykonosaction.blogspot.com).

Από τα τέλη του 2012 μέχρι τα μέσα του 2014, πραγματοποίησε παρουσιάσεις και ομιλίες στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα διαδίδοντας το μήνυμα για την εγκαθίδρυση από τους πολίτες μίας νέας συνταγματικής τάξης ελευθερίας και κυριαρχίας της κοινωνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμμετείχε σε δράσεις και εκδηλώσεις ενημέρωσης της κοινωνίας για το ζήτημα του Συντάγματος και της πολιτικής ελευθερίας, ενώ από τα μέσα του 2013, δραστηριοποιείται στο δίκτυο κοινωνικής καινοτομίας Πολιτεία 2.0, έχοντας ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη της μεθοδολογίας για την δημιουργία μίας νέας συνταγματικής πρότασης αποκλειστικά από τους πολίτες (http://democracyreborn.org).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Το 2010 και το 2014 θα θέσει υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Μυκόνου.

Το 2019 θα οργανώσει την ανεξάρτητη πολιτική πρωτοβουλία «Δημοτική Εντολή» με την οποία ζητήθηκε η δέσμευση των υποψηφίων Δημάρχων των δημοτικών εκλογών του ίδιου έτους, ούτως ώστε να εφαρμόσουν διαρκώς αγνοημένα αιτήματα κοινής λογικής από μέρους της τοπικής κοινωνίας με αντάλλαγμα την ψήφο υπέρ του συνδυασμού τους.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Από το 2011 έως το 2013 διοργανώνει την ετήσια συναυλία Mykonos Music Movement με στόχο την ανάδειξη νέων ντόπιων καλλιτεχνών, την «εμφύσηση» μίας νοοτροπίας ενότητας με παρονομαστή την κοινή καταγωγή και το κοινό ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και, τέλος και κυριότερο την «εξώθηση» της εκάστοτε δημοτικής αρχής του νησιού να επενδύσει στην νεολαία και τις τέχνες.

Το 2019 γίνεται συνιδρυτής του πολιτιστικού οργανισμού «Πάντεχνον» ο οποίος μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται στην παραγωγή πολιτιστικών προϊόντων όπως καλλιτεχνικές παραστάσεις, εργαστήρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια κτλ.

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

Το 2012 εκδίδει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Το Συμβόλαιο της Υποταγής» όπου παρουσιάζει την κριτική του στο ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδας και καταθέτει την πρόταση του για ένα Σύνταγμα με γνώμονα την εθνική ανεξαρτησία και την πολιτική ελευθερία.

Το 2017 εκδίδει το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο «Το Κοινό Συμφέρον και πώς εξασφαλίζεται», το οποίο αποτελεί μία πρωτότυπη μελέτη στους πολιτειακούς θεσμούς της αρχαίας Ελλάδας για την διασφάλιση του πολιτικού αγαθού στην πολιτεία.

Το 2017 εκδίδει το πρώτο του βιβλίο στην Αγγλική γλώσσα με τίτλο How to Make your Government Do the Right Thing, όπου παρουσιάζει τις προτάσεις του για τον πρακτικό έλεγχο της πολιτικής συμπεριφοράς των κυβερνητικών και κοινοβουλευτικών αξιωματούχων κατά την ψήφιση νομοσχεδίων και λήψη αποφάσεων.

Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της κοινωνικής καμπάνιας , «το δέλτα» το οποίο δραστηριοποιείται για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας.

Αρέσει σε %d bloggers: