Ανοιχτές ομιλίες σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη & Κομοτηνή

inv_imageΕιναι μεγάλη η τιμή και η χαρά που θα βρεθώ την επόμενη εβδομάδα για πρώτη φορά στην Θράκη, κατόπιν πρόσκλησης των τοπικών πυρηνων του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, για να πραγματοποιήσω μια σειρά ομιλιών σε Αλεξανδρούπολη (Δημοτικό Θέατρο 18:30), Ξάνθη (Αμφιθέατρο Πολυτεχνικης Σχολής 20:30) και Κομοτηνή. Εκει θα έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε, στο μέτρο του δυνατού, ζητήματα σχετικα με το Σύνταγμα της Ελλάδας και τον τρόπο μετάβασης σε ενα Δημοκρατικό Πολίτευμα.
Το δελτίο τύπου απο την συντονιστική ομάδα ΕΠΑΜ Αλεξανδρούπολης για την ομιλία της Δευτέρας:
«Ανοιχτή ομιλία –συζήτηση με θέμα: ‘’Νέο Σύνταγμα, μετάβαση από την Ολιγαρχία στη Δημοκρατία’’ στις 17 Φεβρουαρίου ώρα 6.30 μμ στο Δημοτικό Θέατρο
Η διάσωση της χώρας μπορεί να επιτευχθεί με περισσότερη, βαθύτερη και όχι λιγότερη δημοκρατία. Απαιτεί μια νέα εξουσία με τον λαό στα κέντρα των αποφάσεων και όχι ένα διεφθαρμένο σύστημα κυβερνητικής απολυταρχίας. Απαιτεί την κατάκτηση της δημοκρατίας μέσα από την αυθεντική κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.) πιστεύοντας ακράδαντα στην πραγματική δημοκρατία έχει θέσει ως ένα από τα πέντε epam_alexβασικά του προτάγματα τη δημιουργία Νέου Συντάγματος, από τον ίδιο το λαό, μέσω Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης. Για το λόγο αυτό το ΕΠΑΜ Αλεξανδρούπολης διοργανώνει ανοιχτή ομιλία –συζήτηση με θέμα: ‘’Νέο Σύνταγμα, μετάβαση από την Ολιγαρχία στη Δημοκρατία’’ με κεντρικό Ομιλητή τον Αναστάσιο Συριανό, μέλος του ΕΠΑΜ, Πολιτικό Κοινωνιολόγο και Συγγραφέα του βιβλίου ‘’Το Συμβόλαιο της Υποταγής’’.Ο ομιλητής θα αναλύσει τα λάθη του υπάρχοντος Συντάγματος , τον τρόπο αλλαγής του, μέσω Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης ενώ παράλληλα θα αναπτύξει προτάσεις άμεσης Δημοκρατίας με ευρεία συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση των αποφάσεων που αφορούν τον τόπο και τη χώρα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις μετά το πέρας της εισήγησης.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης στις 17 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6.30 μμ.

Η Συντονιστική Ομάδα ΕΠΑΜ Αλεξανδρούπολης»

Θα χαρώ να σας δώ και να ανταλλάξουμε απόψεις σε κάποια απο τις ομιλίες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: