Οι Νόμοι των νόμων: η νομοθετική λειτουργία στην υπηρεσία του κοινού συμφέροντος (δωρεάν κατέβασμα)

Είναι πρακτικά αδύνατον οι πολίτες να ζουν με ευδαιμονία αν η ίδια η πολιτεία τους δεν είναι ευδαίμων. Η πολιτεία όμως γίνεται ευδαίμων όταν το κάθε ένα από μέρη που την συνθέτουν λειτουργεί για το κοινό συμφέρον. Και πρώτα-πρώτα, πρέπει να λειτουργήσει ορθά η διαδικασία θέσπισης των νόμων. Η πολιτεία των αρχαίων Αθηναίων, ορθότατα ενεργούσα, είχε θεσπίσει ορισμένους ειδικούς Νόμους οι οποίοι διεύθυναν την νομοθετική λειτουργία της πόλεως, ώστε αυτή να συμβαδίζει και να εκφράζει το κοινό συμφέρον της κοινωνίας στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Η γνώση αυτή θα ήταν πολυτιμότατη για εμάς σήμερα στην περίπτωση που αφυπνιστούμε ως κοινωνία και διαμορφώσουμε το κράτος μας από την αρχή πάνω στις σωστές αρχές που οδηγούν στην δικαιοσύνη και την ευδαιμονία.

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το απόσπασμα του βιβλίου μου στο οποίο θα βρείτε τους 5 πρώτους Νόμους που κατεύθυναν την νομοθετική λειτουργία προς το κοινό συμφέρον.

Αν θέλετε να γνωρίσετε περισσότερα για το θέμα αυτό, το βιβλίο μου για το Κοινό Συμφέρον, θα σας αποκαλύψει όχι μόνο το ποιοι ήταν αυτοί οι περίφημοι «Νόμοι των νόμων» που διασφάλιζαν την νομική κατοχύρωση του κοινού συμφέροντος στον νομικό κώδικα των αρχαίων Αθηναίων, αλλά και πώς ρυθμίστηκαν και τα υπόλοιπα μέρη της πολιτείας προκειμένου ολόκληρη η πολιτεία να μπορεί να φτάσει στην ευδαιμονία.

2 σκέψεις σχετικά με το “Οι Νόμοι των νόμων: η νομοθετική λειτουργία στην υπηρεσία του κοινού συμφέροντος (δωρεάν κατέβασμα)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: